Poslovna saradnja


Pošto mi vrlo često stižu emailovi sa izvesnim „poslovnim“ ponudama koje se na kraju svedu na ponudu za moje volontersko pisanje kojekome o koje čemu, prinuđen sam da potencijalnim budućim poslodavcima pojasnim neke stvari pre nego što odluče da me kontaktiraju.

Sve tekstove koje napišem na svom blogu, svaki portal, sajt, magazin ili bilo koji medij mogu preneti potpuno besplatno i bez prethodnog kontaktiranja mene ali uz navođenje tačnog izvora. Prenošenje tekstova sa mog bloga JESTE besplatno, ali angažovanje mene za pisanje autorskih tekstova na vašim portalima, sajtovima i u magazinima NIJE besplatno.

Ukoliko poželite da moji autorski tekstovi, ili kako ih nazivaju kolumne, skupljaju lajkove, share-ove i komentare na vašim FB stranicama i portalima, to ćete morati pristojno da platite. U novčanim apoenima, pošto pohvalama ne mogu da se plate računi.

Ako odlučite da mi i nakon svega pročitanog pošaljete poslovnu ponudu, znajte da ja nisam osoba kojoj ćete moći da cenzurišete, naručujete i prepravljate tekstove, da me opominjete na pogani jezik i izbacujete pasuse, zaključke i imena političara.

Ovaj blog je i nastao iz bunta prema svemu tome kada je moja tolerancija ka neprofesionalnim poslodavcima spala na nultu tačku. Uslove poslovne saradnje diktiram ja, svestan činjenice da to može zvučati nadobudno i prepotentno. Pošto su ova pisanija moj životni stav a ne biznis plan za ostvarivanje materijalne dobiti, moj krajnji cilj nije nalaženje posla. Zato potrudite se da ovaj tekst naučite napamet pre nego što mi pošaljete još jedan email sa nekom uvredljivom ponudom nakon reči „Poštovani“.