Pravi muškarci – vrsta u izumiranju

Danas češće možete naleteti na jednoroga kako pije eliksir mladosti sa Topčiderske česme nego na muškarca sa stavom koji zna da ga argumentuje i odbrani. Stav je složena kombinacija imanja srca, muda i inteligencije. Srca – da voliš, muda – da smeš, inteligencije – da umeš da dobiješ ono što želiš. Momci su sa svim ovim stavkama u hroničnom deficitu pa se upinju da sve to nadomeste skupim kolima, izdepiliranim trbušnjacima i laganjem da im je u gaćama nekoliko cm veći nego što jeste. Džabe im.

Diskutabilni muškarci dele se na mamine sinove, ženine papuče, loše očeve, smušene, sluđene, udarene mokrom čarapom, alamunje, nesposobnjakoviće, one sa erektilnom disfunkcijom, nepouzdane, sumnjive, neotesane i one sa policijskim dosijeom. Oni drugi, na ivici izumiranja, zovu se obični muškarci. Danas, najmanje je takvih a jedino oni su pravi.

Sećam se da je otac jedne moje poznanice, nakon njenog raskida dugogodišnje veze, nju tešio rečima: „Ćero, ništa nemoj da se brineš, dobrih kuraca puna pijaca“. Možda je tako bilo u vreme kada je on bio mlad. Danas, koliko vidim po ženama, ponuda na toj pijaci je gora nego ikad. Nezadovoljavajuća u svakom mogućem smislu. Nema više ni onih kojima bi makar kupus potapale, a kamoli onih kojima bi decu rađale.

123

Mislim da muškarci nikada nisu bili ovoliko daleko od muškosti i muževnosti. Od čojstva i junaštva da ne pominjem. Ostalo je par endemskih primeraka koji se, da ne bi bili ismejani, kriju pod mimikrijom u čoporu prosečnih jer nam je sistem vrednosti izvrnut naglavačke. A ja, ako se nečeg gnušam to je ćutljivih, stidljivih i pekmezavih muškaraca. Povodljivi i oni koji glume žrtve su posebna vrsta o koje žene ne bi trebalo ni govnjivu cipelu da obrišu.

Biti duhovit, dobar u krevetu, inteligentan i šarmantan, lakše je nego ikad jer je konkurencija nikakva. Jedino šta je danas teško, jeste biti finansijski stabilan u nestabilnoj državi. Zbog toga su neke žene i počele da mešaju imućne sa perspektivnima, kriminalce sa uticajnima, galamdžije sa autoritetima, nasilnike sa zaštitnicima i steroidne gutače vijagri sa pravim jebačima. Da li je krivica na muškarcima ili ženama, odgovor će se čuti kada saznamo da li je starija kokoška ili jaje.

U svakom slučaju, pravi muškaraci pa makar bili i gej, uvek srcem vole, mudima brane i celim bićem razumeju žene. Zato je moj odgovor da je krivica na nama.