Pravila učešća


1. Inicijativa Klinci pišu pokrenuta je da bi inspirisala mlade ljude koji pišu iz hobija tako što će im ponuditi besplatan i otvoren prostor na internetu gde bi njihovi radovi bili objavljeni.

2. Svoje tekstove mogu slati svi osnovci i srednjoškolci neovisno od toga koliko godina imaju.

3. Inicijativa se odnosi na sve ljude sa prostora bivše Jugoslavije, tako da mladi pisci iz svih bivših republika mogu slati svoje radove.

4. Inicijativa Klinci pišu nije konkurs niti takmičenje, tako da će svi radovi koji budu poslati biti objavljeni. Svakog ponedeljaka biće objavljen po jedan tekst iz kategorije Poezija i jedan iz kategorije Proza.

5. Od momenta objavljivanja teksta na blogu, svi portali i online magazini koji su zainteresovani za ovu inicijativu moći će da prenose tekstove uz tačno navođenje izvora i imena autora, što znači da slanjem teksta na email adresu stevanovic.bogdan@yahoo.com autori tekstova svesno daju dozvolu za njegovo dalje prenošenje i publikovanje.

6. Ukoliko neko odluči da pošalje više tekstova ili da u nekoliko navrata šalje svoje tekstove, vlasnik bloga zadržava pravo da objavi samo jedan od tekstova koji odabere po svom ličnom afinitetu. Ukoliko autor teksta izričito želi da se određeni tekst objavi, neophodno je da to naglasi u emailu.

7. Ovaj blog nije profitabilna internet stranica niti izvor bilo kakve lične zarade za vlasnika bloga tako da talenti mladih ljudi koji žele da učestvuju u inicijativi neće biti upotrebljeni u komercijalne svrhe.