Volite uvek kao da je prvi put u životu, jebite se kao da vam je poslednji

british-flag     jahorina-zastava-srpska

Ostao je duboko ukorenjen pelcer u muškim glavama da dele žene na majke, sestre, supruge i Ostale. Otprilike tako ide poredak i po prioritetu u njihovim glavama. Istina je da ih ne treba deliti, samo ih treba voleti.

Među nekim muškarcima postoji pravilo da se, pogotovo u periodu momkovanja, ove Ostale žene dele na One za „ono“ i na One za pred slavsku sveću. To u prevodu znači da ih dele na one za seks i na one koje mogu da upoznaju sa svojom majkom.

Muškarci, pobornici ove uske podele, obično su uskogrudi i kad se se radi o mentalnim kapacitetima, a nesigurni kad se radi o svojim seksualnim performansima. Dok su mladi donjom glavom jure One za „ono“ a kad dođe vreme za ženidbu ili majka krene da im zvoca kako oće unuče, pokušavaju da gornjom glavom stignu i One što su za pred slavsku sveću.

Sa druge strane neke žene, uslovljene ovom uskom podelom, pogotovo one sa užim shvatanjem sopstvene seksualnosti i još užim mentalnim samopouzdanjem, misle da bi im šanse za brak ukoliko budu dale momku na prvom dejtu, ili ukoliko budu pokazale šta vole i umeju u sexu, bile praktično nikakve. Kad biološki sat počne sekundarom da im reže po materici a iza vremenske linije horizonta da se pomalja čuvena veteranska titula „babadevojka“ potpuno im se pomuti mogućnost rasuđivanja i kvalitetnog odabira partnera.

I tako kad Onaj što je počeo da juri gornjom glavom, uhiti Onu što je za pred slavsku sveću, dogodi se Ozbiljna Veza. Ona ćuti i ne oslobađa svoju seksualnost da ne bi bila etiketirana kao kurva, a on ni ne pokušava da unapredi seksualni život jer se te neke stvari rade samo sa Onima za „ono“, nikako sa ovom koja će da mu, bože zdravlja dogodine, rađa decu. Onda misle da im je lepo, posle krenu da ubeđuju sebe da im je lepo, potom krenu da se prisećaju kako je bilo lepo, i na kraju raskinu.

– Uzrok?

– Ugasila se ljubav.

Nije vam se ugasila ljubav idioti, nego je nije ni bilo. Niste je gajili, niste je hranili, niste je mazili. Niste je razumeli, niste joj verovali, niste je zaslađivali. Od toliko predrasuda, strahova, etiketa i očekivanja okoline nije uspela ni da prohoda. Ubili ste je već u svojim glavama pre nego što ste se za ruke uhvatili. Isto ste to uradili i sa seksom. Isto ste to uradili i sa vezom. Pustite da vas ljubav umaže, da vas seks ukalja, da vas veza samelje. Pustite da se od tako velikih osećanja osetite toliko malim, a da vam ujedno daju toliko snage da budete najjači na svetu. Tada ćete voleti uvek kao prvi put, jebati se uvek kao da vam je poslednji, i živeti ovaj kratak život kao da će biti večan.