Je l’ mlada trudna il’ je ljubav prava?

british-flag     jahorina-zastava-srpska

Imao sam priliku da radim kao fotograf na svadbama. U proseku, svaka treća mlada ne bude trudna. Onima koje su trudne skoro pa uvek sve prisedne. Prvo im oteknu noge u štiklama, onda zglobovi u ravnom, žulja ih korset, povraća im se u crkvi od mirisa tamjana, bore se sa dugačkom haljinom… Na toj mučnoj celodnevnoj ceremoniji ni one koje nisu trudne ne uživaju preterano. Ljube se i sa kim ne bi, osmehuju se i onima kojima bi lupile šamar, igraju i kad im se sedi, slikaju se i kad bi me najradije tukle bidermajerom.

Većina tih što su trudne na svadbi ne bi se udavale baš u tom trenutku da im se nije omakla trudnoća. Ne znam da li je tragičnije to što se ne bi udavale, a udaju se, ili što su uspele da im se u XXI veku omakne trudnoća. Ranije su mladenci posle svadbe ulazili pravo u avion pa na medeni mesec, a sada ulaze u deveti mesec pa pravo na ginekološki sto.

Obično su ti mladenci toliko mladi da još uvek nisu podobni ni o svom životu da se staraju, a kamoli o dolazećem. Najčešće se omakne onima koji su ili u kombinaciji ili na početku veze, pa kad im zbog neodobravanja okoline abortus nije opcija, onda počnu da pevaju pesmu kako im je vreme za brak. Druga simptomatična grupa su oni koji su u dugim vezama a ne mogu da prelome oće li se uzimati ili raskidati, pa ko vele, ako ne mogu da prelome, aj da im se omakne, pa će tako da prelome. Ti zreliji kojima se omakne prvo dete kasnije budu supružnici kojima se omakne i drugo sa idejom da tom prinovom spasu brak u propadanju. Kolaju priče o toj nekoj logici da kad brak zapadne u krizu, omakneš još jedno dete da zakmeči, pa umesto da bude željeno, rodi se da bude mesija propadajućem braku svojih roditelja.

„Ajde Bogdane ne seri, samo nek se rađaju, nek su živa i zdrava, ionako je Srba ostalo za pod jednu šljivu.“ Ma nije problem, nek se rađaju. Problem je što ta omaknuta deca kojoj se ne posvećuje pažnja budu posle ona koja sleću BMW-ima u Dunav, prebijaju Rašu Popova, pucaju iz snajpera po Petrovaradinu, obaraju avione po Alpima…

Zato svi vi sa punim mudima spermatozoida i ovarijumima koji katapultiraju jajne ćelije, ili kontrolišite te svoja ovlažena međunožja, ili vaspitavajte tu decu što bolje ako vam se omaknu. Ovako više ne ide. Smeškamo vam se dok maloletni tripujete ozbiljne veze, smeškamo vam se dok dajemo koverte sa kešom na svadbama, smeškamo vam se posle i kad krštavate tu omaknutu decu, dajte ljudi uozbiljite se više.

Lako je tuđim kurcem mlatiti gloginje, a još lakše svojim napraviti dete. Zato, il ga držite u gaćama ili u kondomu dok ne odlučite da želite dete kome ćete biti spremni da date ljubav. OBOJE! Kada na to budete spremni, nek vam se omakne i petoro i u zdravlju da ih gajite.